Onthaalouders

Werk je in de kinderopvang of ben je onthaalouder, dan biedt de bib jou extra diensten aan.

Kinderdagverblijf

Uitleenpasjes voor onthaalouders en kinderdagverblijven 

Ben je onthaalouder of werk je in een kinderdagverblijf? Vraag dan naar de speciale uitleenpasjes aan de balie. Met deze pas kan je 32 materialen uitlenen en dit voor 8 weken lang. 

Deze pasjes blijven tevens in de bib, zo is het mogelijk om met meerdere personen uit te lenen op hetzelfde pasje.

Uitleenboxen

De bibliotheek werkt samen met lokale opvanginitiatieven voor jonge kinderen. 3-maandelijks brengen wij er een pakket mooie prentenboeken voor de peuters en kleuters die er verblijven.

Wens je ook elke 3 maanden een wisselbox in je kinderdagverblijf? Neem dan contact op met de bibliotheek.

Themacollectie

Themacollectie

Ook medewerkers van een kinderdagverblijf of onthaalouders kunnen gebruik maken van themacollectie's. Dit is een gratis service. 

De themacollectie bevat boeken over het door jouw gevraagde thema. Hou er rekening mee de themacollectie ongeveer twee weken op voorhand aan te vragen. De themacollectie kan op een pasje op naam van het kinderdagverblijf uitgeleend worden. De uitleentermijn is 8 weken.

Een themacollectie kan je aanvragen aan de balie van de bib of online via onderstaande link.

Klik hier om een themacollectie aan te vragen.

Kamishibai

Kamishibai en vertelplaten 

Voorlezen voor een groep kinderen is nog leuker met vertelplaten en een kamishibai (verteltheater). Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst aan de achterkant van de plaat.

De platen hebben een standaardformaat dat past in ieder kamishibaitheatertje. Bovendien zijn ze mat gelamineerd en afwasbaar. Goed voor uren voorleesplezier in de klas of het kinderdagverblijf.

Wij lenen zowel de verteltheatertjes als de vertelplaten gratis uit, vraag ernaar aan de balie.