Onderwijs

Ontdek hier het aanbod voor leerkrachten en studenten onderwijs.

 

 

Scholen

Uitleenpasjes leerkrachten en klassen

Leerkrachtenpas

Ben je leerkracht of student onderwijs? Vraag dan een leerkrachtenpas aan de balie. Met deze pas kan je 32 materialen uitlenen en dit voor 8 weken. De enige voorwaarde is dat je ook een persoonlijk pasje hebt of laat aanmaken en het lidgeld van 5 euro per jaar betaalt. 

Klaspas

Elke klas van de Meulebeekse scholen heeft een klaspas, deze pas is enkel voor gezamenlijke uitleen met de klas tijdens een klasbezoek aan de bib. De pasjes blijven in de bib.

Themacollectie

Themacollectie

Leerkrachten, studenten onderwijs en medewerkers van een kinderopvang kunnen gebruik maken van themacollectie's. Dit is een gratis service. 

De themacollectie bevat boeken over het door jouw gevraagde thema. Hou er rekening mee de themacollectie ongeveer twee weken op voorhand aan te vragen. De themacollectie kan op een klaspas, leerkrachtenpas of op een persoonlijke pas uitgeleend worden. De uitleentermijn hangt af van het soort pasje waarmee je dit wil uitlenen.

Je kan dit aanvragen aan de balie van de bib of online.

Klik hier om een themacollectie aan te vragen.

Kamishibai

Kamishibai en vertelplaten

Voorlezen voor een groep kinderen is nog leuker met vertelplaten en een kamishibai (verteltheater). Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst aan de achterkant van de plaat.

De platen hebben een standaardformaat dat past in ieder kamishibaitheatertje. Bovendien zijn ze mat gelamineerd en afwasbaar. Goed voor uren voorleesplezier in de klas of het kinderdagverblijf.

Wij lenen zowel de verteltheatertjes als de vertelplaten gratis uit, vraag ernaar aan de balie.

Wisselbox

Wisselboxen

Voor alle Meulebeekse scholen buiten het centrum voorziet de bib wisselboxen vol met leuke boeken. Aangezien de scholen buiten het centrum de bibliotheek moeilijker kunnen bereiken gaan wij naar hen toe zodat ook zij de kans krijgen leuke boeken te lezen in hun klas. 

Per trimester krijgt elke klas een nieuwe box!

Klasse lerarenkaart

Lerarenkaart Klasse

Voor je Lerarenkaart 2018 ben je helaas te laat. Die kon je ophalen tot 8 juli in de bibliotheek. Nu is deze helaas niet meer beschikbaar. Ook duplicaten kan Klasse niet meer aanmaken.

Op zoek naar je Lerarenkaart 2019? Vanaf 27 december kan je deze afhalen in de bibliotheek van je woonplaats. Als abonnee van Klasse krijg je de kaart nog steeds thuis toegestuurd. De lerarenkaart afhalen kan enkel op vertoon van de identiteitskaart. Ook wanneer je een lerarenkaart afhaalt voor iemand moet je de identiteitskaart van die persoon bij hebben.

Meer info over de lerarenkaart van Klasse, klik hier.