Kinderen & jeugd

Alle kinderen en tieners van 0 tot 16 jaar worden met open armen ontvangen in de jeugd- en tienerbib. Ontdek onze uitgebreide collectie materialen, krijg leesadvies op maat of kom gewoon gezellig lezen in onze leesput.

Ook tal van activiteiten staan op het programma. Klassiekers zijn onze voorleesavond & voorlezen in de bib.

Bieblo

Bieblo

Boekentips voor kinderen van 6 tot 11 jaar

Zoek je een leuk boek in onze bib? Weet je niet goed wat kiezen omdat er zoveel keuze is? Bieblo is er voor jou!

Boekstart

BS

Wij zijn een boekstartbib!

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen.

De Leesjury

DLJ2

(KJV)

Een leesclub voor kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar. De juryleden lezen en beoordelen een aantal boeken per jaar.

Voorlezen

Vl

Het leukste (half)uurtje in de bib

Elke laatste woensdag van de maand is er 'Voorlezen in de bib'. Een vrijwilliger leest voor aan kinderen van 3 tot 7 jaar.

Voorleesweek

Voorleesweek

19-27 november 2022

Tijdens de Voorleesweek zetten Iedereen Leest en de bibliotheek jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Jeugdboekenmaand

JBM

Het grootste kinderboekenfestival

Tijdens deze maand wil 'Iedereen Leest' en de bib aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod.

Collectie

Collectie

Ruim aanbod voor onze bezoekers van 0-18 jaar

De bibliotheek heeft een ruim aanbod aan jeugdboeken, ze staan opgedeeld per leeftijdscategorie. De genre-etiketten duiden het thema van de boeken aan.