Op deze pagina vind je praktische informatie over de bib.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Ook als je van een andere gemeente of stad komt.

Je meldt je gewoon aan bij de balie met je identiteitskaart.

  • jonger dan 18: gratis
  • 18+: 5 euro per jaar

Kinderen kunnen enkel ingeschreven worden onder begeleiding van een ouder of grootouder.

 

Ontlenen

Wat kan ik lenen?

Volwassenen kunnen alles uitlenen. Kinderen kunnen geen films, strips en boeken voor volwassenen uitlenen.

Er kunnen 16 materialen meegenomen worden per kaart. De meeste materialen zijn gratis, behalve de sprinterdvd's (1 euro) en de sprinter tv-series (2 euro), te herkennen aan de groene sticker.

Hoelang mag ik iets bijhouden?

Je kan alles tot 4 weken bijhouden, uitgezonderd sprinterfilms = 2 weken. Er is ook mogelijkheid om de materialen nog 4 weken te verlengen (als de materialen niet gereserveerd zijn voor een andere lener). De maximum uitleentermijn is dus 8 weken.

Let wel: sprinterfilms en series kunnen niet verlengd worden tenzij het leengeld opnieuw wordt betaald.

 

Verlengen

Verlengen kan je zelf, online via de toepassing "Mijn Bibliotheek". Ook telefonisch of via e-mail mag je verlengen (met vermelding op welk lenerspasje de materialen verlengd moeten worden).


HOE REGISTREREN OP MIJN BIBLIOTHEEK?
Registreer je eenmalig op ‘Mijn Bibliotheek’.

  • Surf naar meulebeke.bibliotheek.be en klik bovenaan op ‘Aanmelden bij Mijn Bibliotheek’.
  • Klik op: ‘Nog niet geregistreerd? Maak een profiel aan’.
  • Kies je bibliotheek (Meulebeke BiB Vondel) uit de lijst en klik op ‘Volgende’.
  • Koppel je lidmaatschap. Neem je bibliotheekkaart of identiteitskaart bij de hand en vul de velden ‘bibliotheekkaartnummer of rijksregisternummer’ en ‘paswoord’ in. Je bibliotheekkaartnummer is het nummer onder de barcode op je bibkaart. Werk je via identiteitskaart, dan vul je je rijksregisternummer in zonder leestekens, enkel de getallen. Je paswoord is ALTIJD je geboortedatum met schuine strepen tussen de getallen: dd/mm/jjjj (bv. 17/02/1986). Klik op ‘Volgende’.
  • Maak een nieuw profiel aan door alle gevraagde velden verder in te vullen.

Klik op ‘Profiel aanmaken’ en ga aan de slag!

Eenmaal je deze stappen hebt uitgevoerd kan je vanaf dan gewoon aanmelden met je e-mail/gebruikersnaam en wachtwoord. Je kan ook het paswoord wijzigen van de geboortedatum naar een persoonlijk paswoord.

 

Inleveren

Inleveren kan aan de balie tijdens de openingsuren of in de inleverbus (kant Karel van Manderstraat), dit liefst buiten onze openingsuren. Om schade te vermijden mogen e-readers niet ingeleverd worden in de inleverbus.

Te laat, wat nu?

Een materiaal te laat ingeleverd? Dan rekenen we voor volwassenen 0,10 euro telaatgeld aan per materiaal per dag, voor kinderen bedraagt dit 0,05 euro per materiaal per dag. Hou dus altijd goed de inleverdatum bij, dit staat op je ticket. 

 

Reserveren

Is het materiaal dat je wenst uitgeleend? Vraag dan aan een baliemedewerker om het voor jou te reserveren of beter: doe het zelf online. Wanneer het materiaal voor je klaar staat in de bib ontvang je een mailtje (indien mailadres gekend) of nemen we telefonisch contact met je op. Kostprijs reservatie: 0,50 euro.

 

Elders lenen (IBL)

Je zoekt een materiaal en vindt dit niet in onze bibliotheek? Dat kan. Dan laten wij dit overbrengen van een andere bibliotheek (= IBL - interbibliothecair leenverkeer). De kostprijs van deze dienst bedraagt 1 euro + eventueel extra kosten aangerekend door de andere bibliotheek (tussen de 0 en 2 euro - afhankelijk van bibliotheek tot bibliotheek). 

Vraag geen té recente materialen aan want deze zijn moeilijk leverbaar.

Vraag hier een IBL aan.