Onderwijs

Ontdek hier het aanbod voor leerkrachten en studenten onderwijs.

 

 

VIJF

Verrassingen in je valies (zomervakantiewerking)

Verrassingen in je valies wil leerkrachten en aspirant-leerkrachten tijdens de zomerperiode warm maken voor jeugdliteratuur, hun jeugdliteraire horizon verbreden en hun competenties tot het beoordelen van jeugdliteratuur verhogen... en vervolgens de leerkracht als voorbeeldfiguur inzetten om kinderen te stimuleren om te lezen.

Meer info: klik hier.

Scholen

Uitleenpasjes leerkrachten en klassen

Leerkrachtenpas/eID

Ben je leerkracht of student onderwijs? Op vertoon van je Klasselerarenkaart of je studentenkaart heb je recht op gratis lidmaatschap in onze bibliotheek. Je kan uitlenen met je eID of een bibliotheekpas, onder dezelfde voorwaarden van een gewone volwassene. Zowel persoonlijke materialen als materialen voor in de klas worden op eenzelfde pas uitgeleend.

Klaspas

Elke klas van de Meulebeekse scholen heeft een klaspas, deze pas is enkel voor gezamenlijke uitleen met de klas tijdens een klasbezoek aan de bib. De pasjes blijven in de bib.

Themacollectie

Themacollectie

Leerkrachten, studenten onderwijs en medewerkers van een kinderopvang kunnen gebruik maken van themacollectie's. Dit is een gratis service. 

De themacollectie bevat boeken over het door jouw gevraagde thema. Hou er rekening mee de themacollectie ongeveer twee weken op voorhand aan te vragen. De themacollectie kan op een klaspas, leerkrachtenpas of op een persoonlijke pas uitgeleend worden. De uitleentermijn hangt af van het soort pasje waarmee je dit wil uitlenen.

Je kan dit aanvragen aan de balie van de bib of online.

Klik hier om een themacollectie aan te vragen.

Kamishibai

Kamishibai en vertelplaten

Voorlezen voor een groep kinderen is nog leuker met vertelplaten en een kamishibai (verteltheater). Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst aan de achterkant van de plaat.

De platen hebben een standaardformaat dat past in ieder kamishibaitheatertje. Bovendien zijn ze mat gelamineerd en afwasbaar. Goed voor uren voorleesplezier in de klas of het kinderdagverblijf.

Wij lenen zowel de verteltheatertjes als de vertelplaten gratis uit, vraag ernaar aan de balie.

Wisselbox

Wisselboxen

Voor alle Meulebeekse scholen buiten het centrum voorziet de bib wisselboxen vol met leuke boeken. Aangezien de scholen buiten het centrum de bibliotheek moeilijker kunnen bereiken gaan wij naar hen toe zodat ook zij de kans krijgen leuke boeken te lezen in hun klas. 

Per trimester krijgt elke klas een nieuwe box!

Klasse lerarenkaart

Lerarenkaart Klasse

De lerarenkaart van Klasse kan je ophalen in de bibliotheek van je woonplaats. Als abonnee van Klasse krijg je de kaart nog steeds thuis toegestuurd. Je kan je lerarenkaart enkel afhalen op vertoon van de identiteitskaart. Deze kaarten zijn strikt persoonlijk dus is identificatie is verplicht. Ook wanneer je een lerarenkaart afhaalt voor iemand moet je de identiteitskaart van die persoon bij hebben.

Meer info over de lerarenkaart van Klasse, klik hier.