Maatregelen

Beste lezers, beste bezoekers,

We zijn heel blij om jullie terug te zien! Sinds dinsdag 2 juni kan je opnieuw zelf je boeken en andere materialen komen uitkiezen en dit tijdens de gewone openingsuren. Onze afhaaldienst is gesloten.

Mogen we je vragen om rekening te houden met een aantal opgelegde regels? Lees ze even na vooraleer langs te komen.

Corona1

- Het dragen van een mondmasker is verplicht voor +12-jarigen (vanaf 11 juli).

- Beperk je bezoek tot maximum 30 minuten.

- Kom bij voorkeur alleen.

- De in- en uitgang worden gescheiden. Binnenkomen kan via leeszaal Lucifer, inleveren aan de balie. Na het innemen worden de materialen 72 uur in quarantaine gehouden. Zolang ze niet in de rekken zitten, zijn ze ook niet uitleenbaar.

- Bij het binnenkomen ontsmet je eerst je handen en neem je een mandje. Zo kunnen wij altijd zien hoeveel mensen aanwezig zijn. Geen mandje meer, dan moet je eventjes wachten.

- Hou afstand en wees hoffelijk. Wacht even indien iemand een boek zoekt/neemt tussen de rekken. Kruisen kan je ook rug aan rug.

- Vermijd de lift, gebruik de trappen. Op de trappen hebben dalende personen voorrang.

- Bij uitleen aan de balie dien je zelf je ID in de kaartlezer te stoppen. Leen je uit met een gewone bibliotheekpas? Hou het dan voor het plexischerm zodat een medewerker de barcode kan scannen.

- Bij het verlaten van de bib laat je het winkelmandje achter op de daarvoor voorziene plaats. Gelieve het zelf te ontsmetten met de desinfecterende doekjes. Naar buiten gaan kan via de glazen schuifdeur zoals gewoonlijk.

 

Veel lees-, kijk- en/of luisterplezier.

test

Bib op afspraak voor risicogroepen

Wie tot een risicogroep behoort (65+, mensen met een aandoening,…) kan een afspraak maken om langs te komen buiten de normale openingsuren. We zorgen ervoor dat er niemand anders op dat moment in de bib is om zo de kans op besmetting zoveel mogelijk uit te sluiten. Wie tot een risicogroep behoort kan telefonisch (051 54 13 80) een afspraak maken of via mail: bibliotheek@vondel.meulebeke.be

LRK

Vergeet je lerarenkaart niet!

Wie in Meulebeke woont en in het onderwijs staat kan tot 10 juli de gratis lerarenkaart ophalen in de bibliotheek. Vergeet zeker je identiteitskaart niet.

Met het nieuw systeem kan je enkel uitlenen als leerkracht op vertoon van je Klasse lerarenkaart.

Bedankt voor het begrip!