Volwassenen

LT

Mijn leestipper

= Persoonlijk leesadvies uit de fictiecollectie van jouw bib voor volwassen leners.

Op zoek naar een goed boek? Leden van de bib kunnen vanaf nu terecht bij Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips. Deze nieuwe dienst tipt leners boeken naar hun eigen smaak en voorkeur, recht uit de collectie van hun eigen bib. Elke maand adviseert Mijn Leestipper volwassen leners verschillende fictieboeken op hun leest geschoeid. Zoveel lezers, zoveel smaken. Om de gebruiker te leren kennen, maakt Mijn Leestipper gebruik van de leenhistoriek en het leesprofiel. Inloggen kan eenvoudig met het Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. Wie dat wil, wordt maandelijks via e-mail op de hoogte gebracht door de bib dat er nieuwe leestips klaarstaan. Met Mijn Leestipper weet je altijd wat gelezen!

Klik hier om naar Mijn Leestipper te gaan en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-account? Kijk dan eens op deze pagina welke stappen je moet doorlopen om je te registreren.

SamenLezen

SamenLezen

Het doel van SamenLezen is het samenbrengen van mensen en leesplezier ervaren. Er hoeft niets op voorhand gelezen te worden.

Concept: de begeleider kiest een kortverhaal, leest dit luidop voor en stopt regelmatig zodat er kan ingepikt worden op het verhaal. Een gezellige namiddag dus, met een kopje koffie en wat lekkers. SamenLezen is gratis en zonder inschrijving.

Leesclub

Leesclub Joost

We lezen 4 boeken per jaar en beperken ons zeker niet tot één genre. Het is steeds weer een kleine ontdekkingstocht naar nieuwe landen, schrijvers en genres. Met een glas wijn bij de hand verdiepen we ons in de gelezen boeken.

Ben je een fervente of occasionele lezer en wil je eens van gedachten wisselen over die roman die je zo gepakt heeft? Of wil je eens iets anders lezen en nieuwe auteurs leren kennen? Dan ben je van harte welkom in de leesclub.

De leesclub gaat 4 maal per jaar door op dinsdagavond om 19.30 uur.

DD

Digidokter 

Enkele keren per jaar komt er een Digidokter langs in onze bib. Digidokter gaat telkens door op een zaterdagvoormiddag van 10 tot 12 uur en kost 5 euro. Inschrijven is verplicht en kan via onze eigen website, bij de juiste activiteit.

Bekijk hier de aankomende sessies van Digidokter in onze bib.

 

i.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

Ish

Lezingen

Meermaals per jaar zijn er enkele auteurs te gast in onze bibliotheek.

- Auteur in de bib gaat door tijdens de bibliotheekweek in oktober. Wij ontvingen eerder al grote namen zoals Ish Ait Hamou, Koen Peeters, Ann De Craemer, Leen Dendievel, Bob De Moor en nog veel meer...

- Wintergast vindt plaats begin december en gaat over verschillende onderwerpen. I.s.m. Mulenbeca.

 

Collectie volwassenen:

 • Fictie boeken (romans)
 • Non-fictie boeken
 • Strips en graphic novels
 • Poëzie
 • Grote letterboeken
 • Luisterboeken
 • Anderstalige literatuur
 • Multimedia: cd's, dvd's en games
 • Tijdschriften
 • E-boeken
 • Wereldliteratuur