Digitale collectie

Ontdek het digitale aanbod van onze bibliotheek

Gopress

Gopress krantenarchief

Met Gopress krantenarchief kan je artikels van alle Vlaamse kranten lezen en doorzoeken. Enkel de artikels van vandaag en gisteren staan er nog niet in.

Het archief met artikels uit diverse kranten- en tijdschriften is digitaal doorzoekbaar in de bib en beschikbaar op alle toestellen (van de bib of van gebruikers) zonder aanmelden. Buiten de muren van de bib kunnen leden het archief raadplegen door aan te melden met hun Mijn Bibliotheek-account.

Website Gopress krantenarchief

E-reader

 E-boeken à la carte op e-readers

Hoe ga je te werk?

Wens je een e-reader met e-boeken uit te lenen? Vraag dan aan de balie of kijk in de catalogus als er een e-reader beschikbaar is. Zo ja, maak een keuze van maximum 5 beschikbare e-boeken om op de reader te plaatsen. Deel jouw keuze mee aan de balie, via e-mail of online via het aanvraagformulier 'E-reader aanvragen'. Heb je een keuze gemaakt aan de balie dan wordt de e-reader ter plaatse in gereedheid gebracht voor uitleen. Gebeurde dit via e-mail of online dan kan je de e-reader met de gewenste boeken ophalen op de eerstvolgende openingsdag van de bib. 

De e-reader en e-boeken verlengen

Dezelfde uitleentermijn geldt als bij een fysiek boek, 4 weken. Je kan de e-reader en e-boeken eventueel nog 4 weken verlengen. Dit is mogelijk aan de balie, telefonisch, via e-mail of online via "Mijn bibliotheek".

De e-reader binnenbrengen

De e-reader moet steeds aan de balie binnengebracht worden! Dus NIET in de inleverbus (om schade te vermijden).

E-boeken zoeken in de catalogus

E-readers zoeken in de catalogus

Klik hier om een e-reader met e-boeken aan te vragen.