De bib wordt WISE

Om de overgang naar Wise - zo heet het nieuwe systeem - zo vlot mogelijk te laten verlopen, zou onze bibliotheek gesloten geweest zijn van maandag 23 maart tot en met vrijdag 27 maart. Door de coronamaatregelen is de bibliotheek momenteel gesloten t.e.m. 19 april.

deBibwordtWise.png

Een nieuw eengemaakt bibliotheeksysteem voor Vlaanderen

Vanaf 28 maart schakelen de West-Vlaamse bibliotheken over naar een nieuw bibliotheeksysteem 'Wise' genaamd. De provincies Limburg en Oost-Vlaanderen gingen ons voor en werken reeds geruime tijd met Wise. De andere provincies volgen zodat tegen eind 2021 elke bibliotheek in Vlaanderen op dezelfde manier zijn klanten zal bedienen.

Opgelet: niet alleen onze bibliotheek sluit de deuren om de overgang te maken maar alle West-Vlaamse bibliotheken die gebruik zullen maken van Wise.

We geven graag wat duiding bij onze sluitingsperiode en lijsten de wijzigingen op.

Wijzigingen voor onze leners (vanaf 28 maart)

Het ééngemaakt bibliotheeksysteem houdt ook in dat er een paar ‘technische’ wijzigingen zijn en dat, na overleg, de Midwest bibliotheken zoveel als mogelijk dezelfde tarieven en reglementen gebruiken. Lees daarom aandachtig de wijzigingen voor onze bibliotheek! Heb je vragen? Stuur een mailtje naar bibliotheek@vondel.meulebeke.be 

  • Je kan niets ontlenen zonder je geldige bibliotheekpas of ID. Het nieuwe systeem laat ons niet toe om hierop een uitzondering te maken. Zorg er dus voor dat je dit steeds op zak hebt. Je eerste lenerspas is gratis. Ben je je lenerspas kwijt dan betaal je voortaan 2,50 euro voor een nieuwe.
  • Het lidgeld blijft ongewijzigd (gratis voor –18 en daarna 5 euro/jaar). Hiermee kan u voortaan terecht in niet 1 maar in de 14 bibliotheken van Midwest. Na simpel aanmelden vooraf aan de balie kan je dus ook ontlenen in Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene en vanaf juni ook in Lichtervelde.
  • Er is éénzelfde bibliotheekreglement voor de 6 bibliotheken regio Tielt: Meulebeke, Pittem, Oostrozebeke, Wielsbeke, Tielt en Dentergem.
  • Voortaan kan je een groter aantal materialen ontlenen:

          25 boeken, strips, tijdschriften  |  10 CD’s en/of dvd's  |  5 games  |  3 taalcursussen  |  3 vertelplaten

  • Opgelet met de verlengtijd van je materialen. Je kan 1x verlengen. Doe dit dus bij voorkeur als je uitleentermijn bijna verstreken is.
  • Inleverbus: de inleverbus mag enkel gebruikt worden als de bib gesloten is. Bij voorkeur breng je je boeken binnen aan de balie tijdens de openingsuren. De inleverbus wordt 1x per dag geledigd en dat is om 9u. Materialen die er later worden ingebracht worden pas de dag erop ingenomen. Hou hiermee rekening om boetes te vermijden.
  • De boetes voor de kinderen worden gelijkgesteld aan het boetebedrag van de volwassenen. Dat is 0,10 euro per materiaal en per dag.
  • Alle sprintermaterialen (nieuwe films en series) zijn vanaf 28 maart gratis maar niet verlengbaar.
  • Leerkrachten kunnen een gratis leerkrachtenpas verkrijgen op vertoon van hun leerkrachtenkaart.
  • De reservatiekost wordt aangerekend bij het plaatsen van de reservatie (i.p.v. bij het ophalen). Haal je de reservatie niet op binnen de 14 dagen? Dan blijft de kost openstaan.

Tot slot ...

U begrijpt… dat het de eerste paar weken ook voor ons nog wel even wennen zal zijn. We hopen dan ook op uw begrip als u misschien even langer moet wachten aan de balie. Voor alle info kan u steeds mailen naar bibliotheek@vondel.meulebeke.be.